úsměv stojí míň jak elektrický proud a dává více světla:-)

Řekni jen slovo...

9. 12. 2007 10:58
Rubrika: Nezařazené | Štítky: úvaha

Protože bydlím na vesničce, kam přijede pan kněz pouze v pátek v čtyři, je pro mě otazníkem, kam na mši v neděli. Mohla bych do městečka asi 4 km vzdáleného, ale někdy mi chybí síla. Vyžaduje to ohromě milující srdce, aby dokázalo vše přijmout tak, jak to je.

          Tak většinou jedu do Plzně. Minulý víkend to však nešlo, děti potřebovaly nacvičit divadlo na Mikulášskou a já se rozhodla být s nimi.

Každopádně jsem nadšeně hleděla vstříc pondělí, že se dostanu k přijímání. To ráno jsem četla v bibli o setníkovi a veliké víře, kdy věří v uzdravení sluhy pouhým Ježíšovým slovem, že nemusí vejít až do domu. Jak veliká slova, ale jak je prožít? Byla jsem rozhodnutá, že na mši prostě půjdu, nevadilo mi čekat, i když odpadla přednáška. Ve studovně při tvorbě seminárky čas plynul jako o závod…Tak poslední obrázek, řekla jsem si a půjdu, abych přišla včas.

          Někdy je potřeba se asi rozhodnout, co že je to nejdůležitější, a v rámci toho si to „tak naposledy“ odříct. V tu ránu se počítač zasek a nechtěl seminárku uložitJ


          Jsem pak letěla, ale přišla jsem pozdě. Nevím, někdy jsem moc unavená, než abych bojovala…a když jsem narazila na zamčené dveře ani jsem nehledala druhý vchod. Znovu si přečetla evangelium…a Ježíš to slovo doopravdy říká, a hledá u nás tu setníkovu víru, když jeho slova opakujeme při každé mši…myslím, že tak dokonale jsem bibli už dávno neprožila. Pán nás vodí do zajímavých situací, je to dar…cesta k chápání…

           

Zobrazeno 1102×

Komentáře

kotz

Tak mě jen při tomhle příběhu napadá, že mše má pro nás být víc než další kolonkou v diáři a proto by chtělo vymezit si čas před na přípravu (nebo na to přijít včas :) ).
Chápu to správně?

P@y@

Hm, pěkný Lidu. Motivuje to k zamyšlení.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio